Bemutatkozik a karácsonyi legátus

2018.12.25.

.

Bemutatkozik a karácsonyi legátus

 

Áldás, békesség!

  A kezdődő vizsgaidőszak drukkja mellett nagy öröm és várakozással teli ez a pár nap Ünnep előtt számomra, hiszen az Önök gyülekezetében tölthetem legátus szolgálatomat. Már nagyon várom, hogy Tiszanagyfalu és Virányos gyülekezeteivel megismerkedjek, hiszen sok jót hallottam teológus barátaimtól.
  Horbász Veronika vagyok, debreceni teológus diák. Kárpátaljáról érkeztem, egy kisebb határmenti faluból, Zápszonyból. Ott jártam iskolába, egészen a gimnázium elvégzéséig. És ott ismertem meg Isten közelségét és kegyelmét is. A gimnázium elvégzéséig minden haza kötött.
2012-ben ez fordulatot vett, amikor elkezdtem egyetemi tanulmányaimat katechéta-lelkipásztori munkatárs szakon, majd pedig 2015-ben lelkész szakon. Azóta Debrecen a szívemhez nőtt, mondhatnám otthonommá vált.
  Jelenleg végzős lelkész szakos hallgató vagyok. Már lassan hét éve éneklek a Kántus kórusban, melynek sok mindent köszönhetek. Szolgáló tagja vagyok az Egyetemi Gyülekezetnek, ahol otthonra találhattam, mikor még minden ismeretlen volt körülöttem Kárpátaljáról elszakadva. Mindemellett pedig egy éve tanítok hittant egy általános iskolában, ami nagy kihívás számomra, de nagyon hálás feladat is.
  Hálás vagyok a lehetőségért, hogy Önök között lehetek az Ünnepekben és nagyon várom már, hogy szolgálatra felvértezve idén Karácsonykor Tiszanagyfalu és Virányos felé vegyem az irányt!

Horbász Veronika

vissza