Húsvéti legátusunk bemutatkozása

2016.03.24.

Húsvéti legátusunk bemutatkozása

Lakatos Tamás húsvéti legátus bemutatkozása

Úton Tiszanagyfalu és Virányos felé

Amikor megtörtént Húsvéti Legációs választás, és felvettem a kapcsolatot Nagytiszteletű Úrral ő arra kért, hogy küldjek néhány sort magamról, amivel már előre bemutatkozok a gyülekezetnek, ekkor elkezdtem gondolkodni, hogy melyek, azok a fontos információk, amelyeket ha leírok, akkor a gyülekezet megfelelő képet kap róla, hogy ki is lesz ebben az évben a húsvéti legátus.

Ami először megfogalmazódott bennem az az, hogy nem szeretnék egy száraz önéletrajzot írni, amelyek tele vannak adattal. De akkor hogyan is foglalhatnám össze az életem?

A nevem Lakatos Tamás és az életem Nagyváradon kezdődött el nem messze onnan egy kis romániai faluban nőttem fel amelynek Szentjobb a neve. Szentjobbi embernek nagyon jó lenni, büszke vagyok, hogy egy olyan településen nőhettem fel, amely tartalmazza történelmünk egy kis szeletét, hiszen Szent István király jobbját őrizték itt és később a nevét is erről kapta település. Később pedig Bocskai István erdélyi fejedelem volt többek között a szentjobbi vár kapitánya. Itt megtanultam milyen hatalmas kincs magyarságunk és minden nehézség ellenére megmaradni a hitben és büszkének lenni arra, hogy magyarnak születtem.

Szüleimtől erkölcsös és hitben való nevelést kaptunk testvéremmel. Ennek ellenére egyáltalán nem volt bennem az, hogy én lelkészként szolgáljam az Urat, sőt igen csak menekültem a gondolattól. A gimnáziumot Nagyváradon végeztem el közgazdaság szakon, ami igen csak távol volt a teológiától. Mégis Istennek volt hatalma arra, hogy szépen lassan belém ültesse a gondolatot, hogy igen is az a terve velem hogy én lelkipásztorként szolgáljam őt. Egy ifjúsági órán pedig harmadikos gimnazista koromban kimondtam, hogy én lelkész szeretnék lenni. Természetesen mind a gyülekezet mind pedig a családom oldaláról támogatást kaptam.

A teológiáig vezető út igen csak göröngyös volt, de az Úr vezetésével mégis sikerült elindulni ezen az úton. Isten segítségével bejutottam Debrecenbe és a Hittudományi Egyetem hallgatója lettem. Ezután természetesen nem lett gondtalan az életem nagyon sok új kihívással néztem szembe mind tanulmányi mind pedig lelki téren, de természetesen az Úr tenyerére vett és így tarthatok ott ahol tartok.

Ma negyedéves teológus-lelkészszakos hallgatóként azon dolgozom, hogy minél több fórumon Isten igéjét hirdessem és elmondhassam azt, hogy Krisztus az első húsvéton életét adta minden emberért. Amikor nem tanulok, akkor a diákság életében vállalok aktív szerepet, ez pedig még több időmet elveszi főleg ennek a tanév kezdetétől, amikor is azt a megtisztelő felkérést kaptam, hogy én legyek a Hallgatói Önkormányzat Hitéleti Bizottságának az elnöke, nagy örömmel el is vállaltam így a bizottságom és én szervezhetjük meg az összes hitéleti programot az egyetemen. Jelenleg itt tart az életem, és most várakozással készülök a Tiszanagyfalui és a Virányosi szolgálatokat.

vissza