Kollégiumi tűzeset károsultjainak megsegítése

2019.01.31.

Kollégiumi tűzeset károsultjainak megsegítése

2019. február 3-án, vasárnap a budapesti kollégiumi tűzesetben elhunyt férfi családja számára gyűjtünk adományokat. A virányosi és a tiszanagyfalui perselypénzt is erre a célra továbbítjuk.

Kollégiumi tűzeset károsultjainak támogatása

 

A híradásokból mindnyájan értesülhettünk arról, hogy 2019. január 23-án éjszaka kigyulladt a budapesti Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karának kollégiuma. Bár a tüzet nagy erőfeszítések árán sikerült megfékezni, a katasztrófának egy halálos áldozata is van. A Ráday utcai kollégium épületének második és harmadik emelete szinte teljesen kiégett, lakhatatlanná vált, az ott lakó több mint 120 egyetemi hallgató személyes tárgyai megsemmisültek. A károk felmérése még zajlik, de bizonyos, hogy a hallgatók hosszabb ideig nem költözhetnek vissza az épületbe.

 

A károsultak megsegítésére több lehetőség is van. Aki a hallgatókat szeretné támogatni, az a Magyar Református Szeretetszolgálat 11705008-20492223 számlaszámra utalhatja adományát: „tűzeset” megjegyzéssel.

Aki pedig a tűzesetben elhunyt férfi családját szeretné támogatni (4 gyermek marad hátra), az a következő számlaszámra küldheti segítségét: Magyarországi Református Egyház:  11100104-19024048-40000004, közlemény: tűz.

 

 

A Tiszanagyfalui Református Gyülekezet Presbitériuma úgy határozott, hogy a 2019. február 3-án, vasárnap tartandó istentiszteleteink perselypénzét a tűzesetben elhunyt férfi családja számára ajánljuk fel. Amennyiben valaki erre a célra szeretne adakozni, de az istentiszteleteken nem tud részt venni, vasárnapig juttassa el adományát Gyülekezetünk vezetőségéhez.

 

 

„Egymás terhét hordozzátok”

Galata 6,2

vissza